Twee families, twee wijntradities, een wijnhuis

De families Monchiero en Carbone


Het Monchiero Carbone wijnhuis te vinden in Canale, in het hart van de Roero heuvels. Marco en zijn vrouw Lucetta Carbone brachten twee traditionele wijnfamilies samen. De oma van de huidige wijnmaker Francesco, kocht de Monbirone-wijngaard in 1918 van haar eigen bruidskleding in afwachting van terugkeer van haar man die naar het front was gestuurd in de Eerste Wereldoorlog. Het lot was haar niet gunstig gezind, want haar man keerde niet meer terug. Er zat niks anders op dan om zelf haar droom uit te bouwen. In dezelfde periode (begin 1900) trouwde Enrico Carbone (bijnaam Ricu) met de jonge Lucia Gioetti. Met de bruidsschat kochten zij het stuk land Tanon (Tanùn in het lokale dialect). Direct na aankoop besloot Ricu om een ​​wijngaard met Arneiswijnranken te planten. De huidige wijnmaker Francesco, nam het bedrijf in 1990 over.

Twee vrouwen, twee wijngaarden, twee grondsoorten:

  • Monbirone, met zijn harde en limieuze – bijna kalkachtige grond, waar slechts twee druppels water nodig zijn om de grond zo glad als zeep te maken; een wijngaard die moeilijk is om te bewerken, maar die ideaal is om structuur, kracht en grootsheid aan de Barbera-verscheidenheid te geven.
  • En de lichte en droge zanderige bodem van Tanon, die speciaal lijkt te zijn geschapen om alle aroma’s en de aantrekkingskracht van de Arneis tot uitdrukking te kunnen brengen.

In de afgelopen jaren heeft Francesco met vastberadenheid de familietraditie voortgezet.

0
× Ik heb een vraag