Bezorgen

Via welk welk bedrijf verzendt u de wijn?

Wij maken gebruik van flespakket.nl, een dochteronderneming van PostNL.

Hoe lang duurt het voordat ik kan gaan genieten van mijn aankoop?

Bezorgen binnen Nederland duurt 1 tot 3 werkdagen.

Wat zijn de bezorgkosten

Tot 12 flessen betaalt u hetzelfde bedrag: €7,86

Kan ik de verzending volgen?

Ja, zodra wij de track-and-trace code binnen hebben van PostNL kunnen wij deze aan u toesturen.

Bezorgt u ook in andere landen?

Voor alsnog bezorgen we alleen in Nederland. Mocht u andere wensen hebben, neem dan contact met ons op: info@nostrivini.nl

Als ik handmatig geld overmaak naar de bankrekening op de factuur zie ik een andere bedrijfsnaam: Public Business, klopt dat wel? 

Ja hoor, u kunt veilig u geld overmaken. Public Business is het moederbedrijf. Nostri Vini onze handelsnaam.

Betalen

Welke betaalmethoden biedt u aan

U kunt bij ons betalen met Paypal, Ideal (via Mollie) en via een directe bankoverschrijving of Tikkie.

Welke valuta accepteert u?

Vooralsnog accepteren wij alleen euro’s

Zijn de bedragen inclusief BTW?

Nostri Vini valt onder de kleine ondernemersregeling en is daarmee niet BTW-plichtig.

Retour sturen bestelling

Wat zijn jullie retourvoorwaarden?

Lees hierover de algemene voorwaarden

Hoe kan ik de wijn terugsturen?

Vul dit formulier in, print dit uit en stuur het mee met de wijn.

Wie betaalt het terugsturen?

De kosten voor het terugsturen zijn voor rekening van de koper.

Kunt u bevestigen als u de wijn weer terug ontvangen hebt?

Jazeker, dat doen wij standaard. Direct na ontvangst en kwaliteitscontrole storten wij het door u betaalde bedrag terug.

Verschil DOC, DOCG, IGT

Wijnen in Italië kunnen een bepaalde kwalificatie hebben. Wijnmakers zijn niet verplicht dit te doen. Vaak doen ze dit wel om gemakkelijk iets te zeggen over de oorsprong, ingrediënten en productieopbrengst van een bepaalde druivensoort. De titels zijn geen smaakkwalificatie.

I.G.T.

Afkorting van Indicazione Geografica Tipica.  Deze titel geeft een indicatie van de geografische oorsprong/ het geografisch gebied. Concreet betekent dit dat de druifsoort voor minstens 90% afkomstig moet zijn uit het geografisch gebied. Ook moet de wijn voldoen aan het juiste alcoholgehalte. Verder stellen de regels dat de wijn een maximale druivenopbrengst per wijnstok per hectare met een maximale wijnopbrengst mag hebben.

D.O.P.

Deze afkorting staat voor Denominazione di Origine Protetta. Letterlijk vertaald  beschermde herkomstbenaming. Deze titel kent zijn oorsprong in Europese wetgeving die ervoor zorgt dat alleen producten uit een bepaald gebied een bepaalde naam mogen dragen. Hiermee wil men regionale levensmiddelen beschermen en  oneerlijke concurrentie en misleiding van de consument tegengaan. Op deze manier wordt niet alleen wijn beschermd, maar ook kaas, bier, ham, etc. D.O.P. zegt dus absoluut niets over de kwaliteit van een bepaalde wijn.

D.O.C

Dit is de afkorting voor Denominazione di Origine Controllata. Ook hier gaat het over controle op de herkomst van de wijn om overproductie tegen te gaan. Hiermee komt deze titel meer in de buurt van een kwaliteitskeurmerk, omdat met het tegengaan van overproductie ook de kwaliteit van een bepaalde wijn overeind blijft. Wijnen met deze titel zijn gecontroleerd op oorsprong, productiezone en maximale druivenopbrengst per wijnstok per hectare met een maximale wijnopbrengst.

D.O.C.G.

Dit is de afkorting van Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Een stapje hoger dan DOC omdat het hier om wijnen gaat die uniek zijn in hun soort en gegarandeerd van topkwaliteit. Ook is het net iets moeilijk om de titel D.O.C.G. te mogen dragen.  Deze wijnen hebben zich eerst vijf jaar onder de titel DOC moeten bewijzen, voordat het de kwalificatie DOCG krijgt.  In die vijf jaar wordt de wijn onderworpen aan twee belangrijke testen:

  1. Deze test vindt plaats tijdens de productiefase. Hierbij wordt de wijn door chemische analyses gecontroleerd.
  2. Deze test vindt plaats na de rijping en botteling. De wijn wordt gekeurd op smaak, geur en kleuranalyses waarbij wordt gekeken of deze voldoen aan de karakteristieken van de wijn.
× Ik heb een vraag