Wijnmaken anno 2018 met respect voor een geschiedenis van meer dan 60 jaar.

De familie Castellani


Hard werken en enthousiasme vormen de basis van wat nu de uitstekende Michele Castellani-wijnmakerij is. Sergio en zijn zonen werken elke dag met passie voor hun werk aan een voortdurende product- en procesinnovatie.

In 1945 direct na de Tweede Wereldoorlog startte Michele in Valgatara met de wijnproductie. De generaties daarna werkten, dankzij aanzienlijke investeringen in de wijngaarden en de productie, hard aan een transformatie tot een ultramoderne wijnmakerij.

Sergio Castellani en zijn vrouw Maria beheren de volledige wijnhandel en het familiebedrijf. Zij doen dit samen met hun kinderen Michele (in het wijnhuis), Martina (administratieve afdeling) en Mara (International Sales Manager).

De Castellani’s streven naar uitmuntendheid en besteden daarom veel aandacht aan de selectie en oogst van druiven, vinificatie, droging en veroudering van de grote Valpolicella-wijnen. De grootste zorg wordt besteed aan het drogen van druiven voor de productie van Amarone en Recioto.

Het land

Het landgoed CASTELLANI MICHELE beslaat ongeveer 17 hectaren in het heuvellandschap van de Valpolicella Classica. Het plantsysteem is pergola met uitzondering van enkele wijngaarden die zijn geteeld met het guyot-systeem. De belangrijkste druiven gekweekt door het bedrijf zijn: Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara.

De wijngaarden bieden wijnbouwkenmerken van hoge kwaliteit. Deze kenmerken, gecombineerd met selectieve wintersnoei- en zomerverdunningsoperaties gericht op het beheersen van de natuurlijke groei, evenals de selectie van de beste oogsttijd, stellen het bedrijf in staat om druiven te oogsten op het hoogtepunt van hun potentieel.

0
× Ik heb een vraag