De familie de Puppi


De Puppi’s zijn van Toscaanse afkomst en stammen af van de beroemde Giudi-famiile, heren van Poppi in Casentino. Het landgoed in Friuli is al generaties lang in de familie de Puppi. Dante Alighieri citeert in een passage van de Goddelijke Komedie de Guidi’s, een bewijs van de kracht en prestige van deze oude clan.

De oorlog tussen de Guelfi’s en de Ghibellini’s creëerde conflict en verdeeldheid binnen de Guidi-familie. Als gevolg hiervan verliet een tak van de familie Florence en vestigde zich in 1200 in Friuli. Zo ontstond een nieuw verhaal, dat van de familie de Puppi.

Vanaf het midden van de veertiende eeuw tot de val van het aristocratische regime, nam de familie actief deel aan de raad van adel van Cividale. De familie de Puppi bestond uit landeigenaren en leiders van huursoldaten, die zich onderscheidden in politiek, gerechtigheid en binnen de kerkelijke hiërarchie. In 1703 eerde Leopald van Oostenrijk, ter erkenning van de belangrijke bijdrage van de familie, hen met de tittle conti del Sacro Romano Impero (graven van het Heilige Roomse Rijk).

Villa de Puppi

Villa de Puppi is de naam van het wijnhuis dat in 1991 werd geboren, na een proces van herstructurering van het landhuis en de wijngaarden.
Aan het hoofd van de wijnmakerij Villa de Puppi vinden we Caterina en Valfredo de Puppi, twee sterke innovatieve geesten, met respect voor tradities, territorium en familiegeschiedenis. Hun wijngaarden strekken zich uit over 10 hectare in de heuvels van Rosazzo, in de Colli Orientali, en 20 hectare in Moimacco, nabij Cividale, waar het historische landhuis staat. De oude kelder is al meer dan twee eeuwen oud en is volledig gerenoveerd en uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De moderne roestvrijstalen tanks voor gisting en de Franse barriques voor raffinage worden geflankeerd door oude houten vaten en oude wandtanks.

De wijnen van Villa de Puppi belichamen een gelukkig huwelijk tussen traditie en moderniteit: van het witte, geurige en complexe, tot het aanhoudende en intense rood, onderworpen aan een korte passage in hout. De ultieme zorg voor de wijngaard en de zorgvuldige en precieze wijnbereidingsprocessen, vinden we terug in de geur, de smaak en de kwaliteit van de wijnen van het Friulische land, aristocratisch en onberispelijk.

0
× Ik heb een vraag