Duizend jaar oud land, bewerkt met de ervaring van toen en de kennis van nu.

De familie Broglia

De enige echte Gavi di Gavi, gemaakt in Gavi door de familie Broglia.

Bruno Broglia, toen nog eigenaar van een textielbedrijf kocht in 1972 La Meirana. Maar liefst 65 hectare land en daarmee een van de grootste wijngebieden in dit deel van Piemonte.

Bruno legde zich toe op het ontwerpen van het huis en de voorbereidingen voor de bewerkingen van het land. Al in 1974 gaf hij het bedrijf door aan zijn zoon Piero. In ditzelfde jaar werd ook de eerste, officiële Gavi wijn gebotteld.

Vandaag de dag wordt het 1000-jaar oude land La Meirana gerund door de derde generatie wijnboeren: Roberto en Filipo. De twee zonen van Piero.

Het dorp Gavi is het belangrijkste dorp van elf gemeenten die samen de Gavi regio vormen. La Meirana en is de oudste naam die in de archieven terug te vinden is. In 972 verklaart de Bisschop van Genua, dat: “Pietro en Andrea, vrije mannen, de wijngaarden en kastanjebossen die de Genoese Kerk Bezitten in de plaatsen van Gavi en Meirana.”

De belangrijkste reden om de Cortese-druiven in Piemonte te gaan verbouwen, is de nauwe band die het Gavi-gebied altijd heeft gehad met Genua en zijn aristocratie. Om de Genovese aristocraten in staat te stellen een wijn te combineren met hun mediterrane keuken, die vooral door vis en witte vlees worden gekenmerkt, vervangen zij de zwarte druivenrassen die bekend staan ​​als ‘nibiò’ (de lokale naam voor Dolcetto), met de Cortese-wijnstok.

Dankzij het hoge zuurgraad van de Cortese druiven, is de Gavi al jaren de belangrijkste ‘blanc-de-blanc’-wijn uit de regio.

0
× Ik heb een vraag