We transformeren werk en ervaring in smaken en geuren die een glimlach kunnen geven, een emotie opwekken, een herinnering oproepen. Wij zijn de familie Salatin en we maken wijn voor passie

De familie Salatin


Wij maakten kennis met Salatin op de internationale wijnbeurs in Veneto. Wij op zoek naar een DOCG Prosecco, zij naar een Nederlandse importeur. De samenwerking was snel beklonken.

Salatin Vini werd opgericht na de Tweede Wereldoorlog door de gebroeders Antonio en Ercole. Gefascineerd door de levendige kleuren en zachte geuren van de omgeving kozen zij voor Conegliano Valdobbiadene om hun wijnbedrijf te starten.

De Salatins zetten al generatie op generatie de traditie van wijnmaken voort. ‘Innoveren in het weefsel van oude kennis, om te verbeteren zonder iets te vervormen’, zo noemen zij dit. Absolute passie en toewijding dat is wat je ziet bij de nu al derde generatie die nog steeds de kunst van het wijnmaken beheersen. Gebaseerd op twee belangrijke pijlers: altijd aandacht voor de kleinste details en handel vanuit respect voor de teelt van de wijnstok.

De boerderij met zijn 44 hectare ligt in een heuvelachtig gebied aan de oostelijke rand van de DOCG Conegliano Valdobbiadene. Gelegen in Veneto, maar met een open deur naar Friuli-Venezia Giulia.

Salatin volgt nauwgezet het protocol van de DOCG Conegliano Valdobbiadene voor een duurzame en milieuvriendelijke landbouw. Zo plaatsten zij in het dak van de kelder zonnepanelen met een jaarlijkse productie variërend van 100.000 tot 120.000 KW, met een consequente besparing voor het milieu van ongeveer 65 ton CO2.

0
× Ik heb een vraag