Tijdens een van onze reizen door Toscane, liepen we wijnboer Francesco Corbucci tegen het lijf. Een stoere Italiaan, die je afgaande op zijn uiterlijk niet direct zou koppelen aan de verfijnde smaak van de Italiaanse superwijnen.

Francesco kreeg de liefde voor wijn mee van zijn vader en zijn vader weer van zijn vader. Het vuurtje heeft niet zijn oorsprong in Toscane, maar begon de de wijnvelden van in Umbrië.

De Corbucci familie vertrok met de passie voor wijnbouw in de jaren 50 naar Toscane. Rond het huis van de familie lag 8 hectare grond, voornamelijk beplant met wijnstokken van Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon, niet te vergeten de Canaiolo. Inmiddels bezit de familie zo’n 25 hectare in Gambassi Terme en in de buurgemeenten: Certaldo en San Gimignano.

Vader en zoon Corbucci vormen nog steeds de kern van het bedrijf, de liefde voor de wijngaarden en de passie voor het maken van de wijn is kenmerkend voor de mannen en zie je terug in de presentatie en de wijn zelf. Corbucci exporteert inmiddels naar Brazilië, Groot-Brittannië, China, Nederland en Duitsland).

De Corbucci’s produceren Chianti DOCG en Chianti Colli Senesi, Vernaccia di San Gimignano, Toscane IGT Rosso Riserva en de natuurlijk de DOCG Chianti Riserva.

0
× Ik heb een vraag