Dit land schenkt wijnen met een unieke en onmiskenbare identiteit, pure uitdrukking van de streek.
De familie Bisi
In 1926 kocht Emilio, grootvader van de huidige wijnboer Claudio, een wijngaard met de naam Roncolongo, waarmee hij het wijnhuis van Bisi oprichtte. In latere jaren bouwde hij een kleine kelder om zijn eigen druiven te vinificeren en de flessen te bewaren voor veroudering. Vanaf het begin omarmde hij de harde, maar lonende kwaliteitsfilosofie. Gedurende vele jaren en drie generaties is de Bisi-wijnmakerij langzaam gegroeid. Liefde voor ons land en passie voor wijnmaken zijn nog steeds de sleutelwoorden van hun missie. Ze ontwikkelen de wijngaarden volgens de wetten en ervaring van hun familietraditie, maar houden zich ook aan de moderne wetten van duurzaamheid en kwaliteit. De druiven worden met de hand geoogst. Vervolgens volgt het proces van het van de beste druiven. Deze worden direct gevinifieerd, met respect voor de natuurlijke rijpingsritmes. De geconsolideerde expertise leidt hen door alle stadia van de productie om te garanderen dat de wijnen altijd de beste en echte uitdrukking van de streek Oltrepò Pavese zijn.
Het land
De familie Bisi kiest altijd kwaliteit boven kwantiteit. Zij volgen de cycli van de aarde en wat de natuur hen brengt. Dit betekent dan ook dat zij niet alle jaren alle wijnen kunnen produceren. Claudio werkt volgens de sterke overtuiging dat de wijn het land waarop het is geboren moet weerspiegelen: “Wijn moet ‘de plaats zijn’. Het moet over zichzelf vertellen en de aroma’s, lichten en kleuren van de Oltrepò oproepen. Plaats is het toverwoord, dat de aarde, de wijnstok, de man, de tradities, de sociale cultuur bevat. Wijn moet altijd de gedachten en herinneringen oproepen van de plaats waar het werd geboren.”