De traditie, gecombineerd met een diepe kennis, creëert een wijn met een sterke persoonlijkheid.

De familie Caruso

Assuli: een ontdekking van Sicilië en van het leven. Roberto Caruso, eigenaar van Assuli, houdt van zijn vaderland. Zijn familie is al generaties lang verbonden met landbouw en het platteland.

Giacomo Caruso, Roberto’s vader, stichtte de ‘Sicilmarmi’ in 1948 en ontdekte een nieuw type marmer, de ‘Perlato di Sicilia’. Dankzij de toenemende vraag kon hij nieuwe steengroeven verwerven en het bedrijf uitbreiden. Na het marktsucces en de grote bijdrage die hij aan de economie van zijn vaderland leverde, werd Giacomo Caruso benoemd tot “Cavaliere del Lavoro”.

De Caruso-familie heeft altijd een sterke relatie gehad met het ‘platteland’ en dan vooral met de wijngaarden. Roberto is er in geslaagd met de oude kennis, frisse eigentijdse wijn te produceren.

Het land

Assuli is een echte ambassadeur voor Sicilië te noemen. De nauwgezette zorg voor de wijngaarden, de deskundigheid in het gebruik van de vinificatietechnieken en een zeer moderne wijnmakerij met geavanceerde gereedschappen en machines creëren uitstekende wijnen die je emoties laten spreken.

Assuli maakt optimaal gebruik van de kenmerken van zijn land. De bodem van Trapani, gelegen tussen 100 en 250 m boven zeeniveau, is perfect voor zowel ‘autochtone’ druiven, Nero D’Avola, Zibibbo, Insolia, Cataratto, Grillo, Perricone / Pignatello, als andere ‘import’ druiven zoals Syrah, Chardonnay, Merlot en Cabernet.

0
× Ik heb een vraag